lørdag den 6. december 2008

Skal man spytte vinen ud til vinsmagning?

Når professionelle vinsmagere går i aktion, har de en spand ved siden af, som de spytter vinen ud i. Årsagen er naturligvis, at de ikke skal være påvirkede af alkoholen, så deres smagsløg bliver mindre skarpe. Med vin kan det nemlig fint lade sig gøre at få det fulde smagsindtryk uden at skulle synke den.

Men når man som glad amatør udi vinsmagningens kunst går i gang, behøver man altså ikke spytte de gode dråber ud igen. Hvis blot man sørger for at smage på små mængder af hver slags vin i første omgang, kan man godt vurdere en vin alligevel. Der er heller ikke et spørgsmål om liv eller død, om man måske fejlbedømmer aftenens 8. vin en smule. Den største skade der kan ske, er at man får købt 12 flasker vin, som måske er lidt mindre gode end man husker dem fra vinsmagnings-aftenen. Det overlever man nok.

En sjov anekdote i den anledning er, at snapsesmagere helst skal synke snapsen, fordi nogle af de for snaps relevante smagsløg sidder allerbagerst på tungen.